Obilježen uspješan dovršetak projekta “Snaga pomoći” u sklopu programa “Zaželi”

 

U provedbi projekta, u sklopu projekta “Zaželi – program zapošljavanja žena”, pod nazivom “Snaga pomoći”, kojim je bilo zaposleno 18 gerontodomaćica u brizi za starije sugrađane, sudjeluje Grad Đurđevac kao nositelj projekta, a partneri su Centar za socijalnu skrb Đurđevac i Hrvatski zavod za zapošljavanje-Područni ured Đurđevac. Projekt je započeo 30. srpnja 2018., a provodi se do 29. prosinca 2020. godine.

Cilj je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada teže zapošljivim ženama, a istovremeno povećati kvalitetu života krajnjih korisnika, starih i nemoćnih osoba s područja grada Đurđevca. Specifični cilj projekta je unaprijediti radni potencijal žena s nižom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici kako bi se ublažile posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika na području grada Đurđevca. Tako su gerontodomaćice prošle program osposobljavanja i stekle uvjerenje kako bi i nakon završetka projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

Ukupna vrijednost projekta je 2.320.031,62 kune, a sredstva su osigurana u 100% iznosu od strane Europskog socijalnog fonda.

Preuzeto sa: www.djurdjevac.hr

 

Sličan projekt je prijavljen od strane udruge Mali princ, koji bi trebao nastaviti aktivnosti ovog projekta, a u sklopu kojeg je predviđeno zapošljavanje 25 gerontodomaćica.

Preuzeto sa: djurdjevac.hr

Preuzeto sa: www.djurdjevac.hr