Dodijeljene nagrade udomiteljima za iznimna postignuća u promicanju udomiteljstva

Dana 07. listopada, 2022.g. održana je svečana dodjela nagrada udomiteljima za uspjehe u obavljanju udomiteljstva u 2022. godini, koju dodjeljuje Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nagrada se dodjeljuje u dvjema kategorijama: Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo. Dodjeljuju se četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo.

Ponosni smo što s područja Centra za socijalnu skrb Đurđevac imamo dvije dobitnice ove godine, a što se tiče Koprivničko-križevačke županije ukupno su 3 udomiteljice dobitnice (jedna udomiteljica s područja Centra za socijalnu skrb Koprivnica).

Nagradu za udomitelja godine dobila je udomiteljica Đurđija Posavec iz Podravskih Sesveta, dok je nagradu za životno djelo dobila udomiteljica Mara Štrunjak iz Kozarevca. Ove su nagrade posljedica dugogodišnjeg nesebičnog truda, rada i zalaganja na brizi o osobama kojima je prijeko potrebna pomoć, kao i otvaranju svojih domova i srca za osobe u potrebi.

Nagrade su dana 07.10.2022. godine primile u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a iste im je osobno dodijelio ministar Marin Piletić, na kojoj svečanoj ceremoniji su sudjelovali sam Ministar s državnim tajnicima.

Više informacija dostupno je na sljedećim poveznicama:

“Pet dobitnica nagrade za uspjehe u udomiteljstvu, zahvalio im ministar Piletić” (HRT Vijesti)

“Pet žena ostvarilo izuzetan uspjeh u udomiteljstvu” (24sata)

” U Koprivničko-križevačku županiju stigle tri nagrade za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva” (Drava.info)

“Nagrađeno pet udomiteljica” (Glas Slavonije)

 

Skip to content