Edukativna radionica za stručne radnike OŠ Đurđevac

Dana 11. studenog 2021. godine putem ZOOM aplikacije, održana je edukativna radionica namijenjena stručnim radnicima OŠ Đurđevac, naziva „Sigurnost djece na internetu s naglaskom na postupanja centra za socijalnu skrb“, a koji su održale stručne radnice Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

48 sudionika edukativne radionice dobila su nova znanja iz područja karakteristika društvenih mreža koje djeca koriste, cyberbullingu kao sve češćem obliku vršnjačkog nasilja te su upoznati s postupanjima centra za socijalnu skrb u postupcima koji se odnose na zaštitu prava i dobrobiti djece. Na kraju edukativne radionice identificirane su teškoće s kojima se učitelji susreću te je ukazano na važnost pravovremene reakcije u postupcima koji se odnose na maloljetne osobe. Zaključeno je kako je ovakav sadržaj edukativnih radionica potrebno ponuditi i roditeljima kako bi se preventivno djelovalo, ali isto tako kod postojećih rizičnih obitelji isti rizik smanjio, odnosno kako bi se spriječile ozbiljnije posljedice.

Edukativna radionica provodi se u sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, UP.02.2.2.12.0017, sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a koji provodi Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

 

Skip to content