Edukativna radionica za stručne radnike OŠ „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac

Dana 26. listopada 2021. godine održana je edukativna radionica za stručne djelatnike OŠ „Ivan Lacković Croata“ Kalinovac, na temu „Sigurnost djece na internetu s naglaskom na postupanja centra za socijalnu skrb“. Edukativna radionica kreirana je kako bi se učiteljima dale smjernice za razgovor s učenicima kada su oni žrtve ili počinitelji internet nasilja, kako bi se osvijestila činjenica da veliki broj djece ima neugodna iskustva na internetu ali i činjenica da su djeca sve češće žrtve seksualnog iskorištavanja preko interneta. Nadalje, učiteljima je u kontekstu navedene teme približen rad Centra za socijalnu skrb Đurđevac te su informirani o zakonskim aktima u sklopu kojih se provode postupanja u obitelji, sastavom stručnih radnika na Odjelu za djecu, mlade i obitelj te koracima centra za socijalnu skrb nakon zaprimljene prijave.

Na edukativnoj radionici sudjelovalo je 13 stručnih radnika zaposlenih u navedenoj osnovnoj školi.

Kroz radionicu učitelji su dobili i smjernice za poboljšanje komunikacije s roditeljima te izrazili zadovoljstvo navedenom radionicom i potrebu za održavanjem sličnih radionica u budućnosti.

Navedenom edukativnom radionicom podiže se svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici, a sve u sklopu projekta Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima, UP.02.2.2.12.0017, sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., a koji provodi Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

 

Skip to content