Održana početna konferencija projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“

Dana 20. svibnja 2022. godine u prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac održana je početna konferencija projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“ kojoj su prisustvovali ravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac Daniel Rupić te zaposlenici, zatim zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Maja Blažek, ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ Melita Birčić sa suradnicama, predstavnica Grada Đurđevca Silvija Lukačin, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić, predstavnici općina na području mjesne nadležnosti centra za socijalnu skrb te drugi uzvanici.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, te iznosi 1.736.990,30 kuna, a trajanje projektnih aktivnosti je 24 mjeseca, zaključno do 30. lipnja 2023. godine. Projekt se provodi u partnerstvu sa Koprivničko-križevačkom županijom i Gradom Đurđevcom uz tehničku pomoć i podršku PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ. Projekt se provodi na području općina Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Virje, Novo Virje, Podravske Sesvete i grada Đurđevca.

Ovaj projekt nastavak je započetih aktivnosti koje je Centar za socijalnu skrb Đurđevac započeo projektom “Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac” kojeg je nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac, partneri Grad Đurđevac i Koprivničko-križevačka županija, a koji je na određeni način naslonjen na infrastrukturni projekt istog Centra („Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“) vrijednosti 6.626.036,85 kuna, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zamjenik Ljubić uputio je pohvale i čestitke te kazao kako je važna sinergija svih uključenih što doprinosi uspjehu projekta:

quote desni 3Cilj ovog projekta je unaprijediti kvalitetu pružanja izvaninstitucijskih socijalnih usluga, i to kroz jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s korisnicima te podizanje svijesti u javnosti. Veseli nas što je riječ o svojevrsnom nastavku infrastrukturnog projekta đurđevačkog Centra za socijalnu skrb jer je, uz adekvatan prostor, važno ulagati i u kvalitetne kadrove što će rezultirati još većom kvalitetom socijalnih usluga na području naše županije.quote desni 3

Ravnateljica Birčić dodala je kako je ovo nastavak suradnje na lijepoj priči o podizanju kvalitete usluga socijalne skrbi te kako infrastruktura bez ljudi, kadrova i znanja ne može biti kompletna. U ime Grada Đurđevca obratila se  pročelnica Silvija Lukačin.

Opći cilj projekta za kojeg je predviđeno održavanje početne konferencije podrška je procesu deinstitucionalizacije razvojem, širenjem i unaprjeđenjem kvalitete izvaninstitucijskih socijalnih usluga. Aktivnostima u sklopu projekta namjeravaju se obuhvatiti sljedeće skupine: djeca i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djeca i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju, trudnice i roditelji s djecom do godine dana života djeteta, odrasle osobe s invaliditetom, članovi obitelji i udomiteljskih obitelji svih ranjivih skupina te starije osobe. Specifični ciljevi odnosno svrha drugog projekta smanjenje je broja korisnika usluga smještaja, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade s pripadnicima spomenutih skupina i podizanje svijesti javnosti, što se, između ostalog, namjerava postići održavanjem okruglih stolova, edukativnih radionica, ciljanih edukacija te izradom promotivnih materijala. Projektom se financiraju i troškovi rada socijalnog radnika, psihologa i administratora projekta.

 

Fotografije preuzete sa službenih stranica Koprivničko-križevačke županije

Fotografije preuzete sa službenih stranica Koprivničko-križevačke županije

Fotografije preuzete sa službenih stranica Koprivničko-križevačke županije

Fotografije preuzete sa službenih stranica Koprivničko-križevačke županije

 

 

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

Skip to content