Okrugli stol „Nasilje u obitelji s maloljetnom djecom – jačanje mreže podrške

U Centru za socijalnu skrb Đurđevac, 22. ožujka, 2022. g., s početkom u 9:00 sati, održan je okrugli stol pod nazivom „Nasilje u obitelji s maloljetnom djecom -jačanje mreže podrške“. Cilj okruglog stola bio je jačati međuresornu suradnju, identificirati mogućnosti za poboljšanja i dostupne resurse prilikom postupanja kada je riječ o nasilju u obitelji s maloljetnom djecom. Na Okruglom stolu aktivno su sudjelovali profesorica Ines Rezo Bagarić sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta u Zagrebu, socijalna radnica Nikolina Škrlec ispred Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, socijalna radnica Nadica Puškaš ispred Centra za zaštitu mentalnog zdravlja i prevenciju ovisnosti, voditeljica Probacijskog ureda Bjelovar –Danijela Milčić, ispred Općinskog suda u Koprivnici predsjednica Prekršajnog odjela Dubravka Miloloža i Dario Kuzmić -voditelj Stalne službe u Đurđevcu, načelnik PP Đurđevac Marijan Slaviček, ravnatelj CZSS Koprivnica Danijel Rušak, psihologinja CZSS Križevci Martina Marković, predstojnica Podružnice Obiteljski centar Koprivnica -Silvija Čavić te socijalna pedagoginja Marija Ranilović Mađerić, predsjednica udruge HERA Marina Švagelj Jažić te pravnica udruge Gorana Morić. Ispred CZSS Đurđevac sudjelovali su ravnatelj Daniel Rupić, pravnica Višnja Balić, psihologinja Vesna Orač te stručne radnice zaposlene na projektu –psihologinja Veronika Kirin i socijalna radnica Lucija Filipović.

Okruglim stolom zaključeno je da je prevencija najbolji lijek za zdravije i snažnije društvo te da treba ulagati dodatne napore da se obiteljima i djeci u riziku omogući psihološka i savjetodavna pomoć. Nadalje, utvrđena je i velika nužnost da se osigura psihosocijalni tretman počinitelja nasilja kao i jačanje mreže podrške kroz uspostavljanje i poticanje redovitih aktivnosti kluba liječenih alkoholičara na području Đurđevca.

Okrugli stol održan je u sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, kodnog naziva UP.02.2.2.12.0017, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda, kojim se podiže svijest javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Više o održanom okruglom stolu možete saznati na sljedećim poveznicama:

https://drava.info/2022/03/okrugli-stol-nasilje-u-obitelji-s-maloljetnom-djecom-jacanje-mreze-podrske/

https://udruga-hera.info/sudjelovanje-na-okruglom-stolu-u-durdevcu/

https://www.glaspodravine.hr/okrugli-stol-nasilje-u-obitelji-s-maloljetnom-djecom-jacanje-mreze-podrske/

https://kckzz.hr/en/novosti/item/1804-u-durdevcu-odrzan-okrugli-stol-nasilje-u-obitelji-s-maloljetnom-djecom-jacanje-mreze-podrske

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

  

 

 

Skip to content