Predavanje “Roditeljski odgojni stilovi” u OŠ prof. Franje Viktora Šignjara u Virju

U sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, UP.02.2.2.12.0017, u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara u Virju, održano je edukativno predavanje pod nazivom „Roditeljski odgojni stilovi“ za zainteresirane roditelje s ciljem jačanja kapaciteta roditelja i poboljšanju kvalitete odgoja djece.

Ovim edukativnim predavanjem roditelji su osvijestili ulogu obitelji u životu djeteta kroz učenje i prenošenje obrazaca ponašanja u druge interpersonalne odnose, važnosti adekvatnog ponašanja u odgoju djeteta te su im predstavljeni postojeći roditeljski odgojni stilovi. Stjecanjem novih znanja iz područja odgojnih stilova roditelji su naučili više o obilježjima roditeljskih stilova te načina što to znači za samo dijete i njegovo ponašanje u budućnosti te što ono uči od roditelja. Za svaki odgojni stil navedeni su i primjeri te su sudionici poticani na dijeljenje osobnih primjera. Edukativnom predavanju prisustvovalo je 11 roditelja.

Roditelji su u diskusiji zaključili kako se odgoj promijenio te se sada više naglašavaju neke druge vrijednosti u odnosu na vremena kad su oni bili djeca. Isto tako, podijelili su teškoće koje se odnose na socijalna uspoređivanja djece te identificirali poteškoće u vlastitoj dosljednosti te podijelili što im pomaže u istoj, a što im odmaže.

Cilj edukativnog predavanja je podizanje svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici, a održano je u sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, kodnog naziva UP.02.2.2.12.0017, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

  

Skip to content