Udomiteljici Dubravki Čordašev dodijeljena godišnja nagrada udomiteljima za 2021. godinu

Dana 16.06.2021. godine održana je svečana dodjela nagrada udomiteljima za izvanredna postignuća i promicanje udomiteljstva, kojoj dodjeli su prisustvovali i predstavnici Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Ponosno ističemo da je jedna od dobitnica godišnje nagrade udomiteljica s područja Centra za socijalnu skrb Đurđevac gđa. Dubravka Čordašev, koja je za dobivanje godišnje nagrade predložena od strane Centra, a preporuku za dobivanje nagrade je dobila i od Grada Đurđevca.
Ministar Josip Aladrović i državna tajnica Marija Pletikosa svečano su uručili nagrade udomiteljima za izvanredna postignuća i njihovu predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.

Upravo je udmiteljstvo način da djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imaju kvalitetniju skrb i odrastanje. Sretno i nesmetano djetinjstvo trebalo bi biti pravo, a ne privilegija. Svako dijete zaslužuje da o njemu skrbi netko kome je interes tog djeteta na prvom mjestu“, naglasio je ministar Aladrović.

Državna tajnica Marija Pletikosa apostrofirala je kako je dodjela nagrada udomiteljima prigoda u kojoj na simboličan način odajemo priznanje dobroti, snazi i hrabrosti ljudi, koji su širom otvorili svoja vrata ranjivim članovima društva, spremni ih prihvatiti i nesebično brinuti o njima.

Kriterijima za dodjelu nagrade vrednovala se inovativnost u osiguravanju stabilnog i poticajnog okruženja za korisnika, postignuća u obavljanju udomiteljstva u smislu pozitivnog utjecaja na poboljšanje stanja korisnika, zainteresiranost i predanost udomiteljskom pozivu i promicanje udomiteljstva u zajednici.

Osim udomiteljice Dubravke Čordašev, povjerenstvo za dodjelu nagrada udomiteljma dodijelilo je godišnju nagradu udomiteljima Gordani Štrbo iz Vinkovaca, Silviji Vrgoč iz Solina, Mariji Ivanušić iz Varaždin Brega i Mari Anđelić iz Trnjana.

Skip to content