Edukativna radionica u Osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara Virje

U sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, UP.02.2.2.12.0017, dana 15. prosinca 2021. godine održana je edukativna radionica „Sigurnost djece na internetu s naglaskom na postupanja centra za socijalnu skrb“ za 35 stručnih radnika Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara Virje. Edukativnu radionicu vodile su stručne radnice Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

U edukativnoj radionici učitelji su upoznati s karakteristikama društvenih mreža koje djeca koriste, sve češćom pojavom cyberbullinga te postupanjima centra za socijalnu skrb u svrhu zaštite prava i dobrobiti djece u navedenim situacijama.

Sudionici edukativne radionice istaknuli su zahtjevnost praćenja društvenih mreža koje učenici koriste te proširenje nasilja iz učionica u virtualno okruženje te su kroz navedenu edukativnu radionicu razmijenjene sve mogućnosti kako bi se povećala sigurnost djece na internetu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

Skip to content