Održan radni sastanak – udomiteljstvo

Dana 15. veljače 2023. godine, održan je radni sastanak u prostorijama Županijske uprave s ciljem upoznavanja relevantnih dionika društva s problematikom s kojom se susreću Područni uredi Hrvatskog zavoda za socijalni rad na području naše županije, a što se odnosi na nedostatne smještajne kapacitete kojima se osigurava primjerena briga i skrb najranjivim korisnicima, s osobitim naglaskom na udomiteljstvo.

V.d. voditelja Područnog ureda Đurđevac, Daniel Rupić, upoznao je prisutne kako Područni ured Đurđevac ima 28 aktivnih udomiteljskih obitelji kojima je izdana dozvola za smještaj djeteta ili mlađe punoljetne osobe u kojima je smješteno 70ak djece te iskazao potrebu za povećanjem smještajnih kapaciteta kako bi se i dalje štitio najbolji interes najranjivijih.

Osim upoznavanja s problematikom, identificrane su aktivnosti koje mogu doprinijeti razvoju udomiteljstva kao izvaninstitucijskoj socijalnoj usluzi.

Radnom sastanku prisustvovali su čelnici Koprivničko-križevačke županije, predstavnici Područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad s područja naše županije te pružatelji socijalnih usluga.

Ovim putem Područni ured Đurđevac poziva zainteresirane obitelji koje su u mogućnosti pružiti topao dom, sigurnost i utočište djeci i odraslim osobama koje nisu u mogućnosti brinuti za svoje osnovne životne potrebe, da se jave ovom Područnom uredu putem elektroničke pošte, pozivom na broj 048 812 103 ili osobnim dolaskom kako bi dobili sve potrebne informacije.

Skip to content