Održan sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac u srijedu 17. studenoga 2021. održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih je nositelj Centar za socijalnu skrb Đurđevac – „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ i „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“. Radi se o projektima financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda vrijednosti ukupno 8.363.027,15 kuna, a u sklopu kojih je predviđena izgradnja i opremanje novog objekta ali i financiranje provedbe socijalnih usluga kojih nedostaje na području đurđevačke Podravine.

Ravnatelj Centra Daniel Rupić upoznao je nazočne kako se radovi na izgradnji objekta odvijaju predviđenom dinamikom. U sklopu infrastrukturnog projekta pred završetkom je postupak javne nabave kombi vozila vrijednog nešto više od 250.000 kuna. Na natječaj se javio samo jedan ponuditelj, a koji bi vozilo trebao isporučiti u travnju sljedeće godine.

Na sastanku je analizirana situacija u pogledu drugih projektnih aktivnosti. Novozaposleni stručni radnici u sklopu projekta na sastanku su iznijeli detaljnije informacije o savjetodavnim aktivnostima i predavanjima po školama u uvjetima mjera i preporuka radi sprječavanja prijenosa COVID-19. Sudjelovanje 17 odgojno-obrazovnih radnika na predavanju uživo u OŠ Ivan Lacković Croata Kalinovac te 40 u on-line predavanju za radnike OŠ Đurđevac ocijenjeno je relativno dobrim odazivom, a na relativno dobar interes nailazi se i na predavanjima u općinskim središtima u kojima se nastoji promovirati i potaknuti interes za bavljenje udomiteljstvom.

Sastanak je iskorišten i da se s predstavnicom PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Majom Belković Došen, koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekata, razmotre i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje.

 

 

 

„Projekte je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda“

 

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac“.

 

 

 

 

Skip to content