Održana početna konferencija za projekt „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Đurđevac dana 26. svibnja 2021. godine održana je početna konferencija projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“ u sklopu poziva „Unapređivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije – druga faza“, kojim projektom su osigurana bespovratna sredstva u visini od 6.626.036,85 kn. Navedenim projektom će se omogućiti novi prostor za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, kao i unaprijediti socijalne usluge na području mjesne nadležnosti Centra za socijalnu skrb Đurđevac. Planirano trajanje projekta je 30 mjeseci, a provodit će se u razdoblju od 14. kolovoza 2020. godine do 14. veljače 2023. godine.
Prijavitelj projekta je Centar za socijalnu skrb Đurđevac, a projektni partneri su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac te Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje. Stručnu pomoć u pripremi projektne prijave pružila je Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije PORA, koja pruža podršku i u provedbi projekta.
Ispred Koprivničko-križevačke županije, koja je i partner na projektu, početnoj konferenciji prisustvovali su župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Maja Blažek, predstavnici Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Ilija Marunica i Boris Komšo, ravnateljica PORE Regionalne razvojne agencije Melita Birčić, ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje Mladen Fajdetić, zaposlenici Centra za socijalnu skrb Đurđevac te ostali uzvanici i predstavnici medija.

 

Objavljeno: 31.05.2021.

Skip to content