Predavanje „Zašto udomiteljstvo?“ održano u Kalinovcu

U suradnji sa Općinom Kalinovac, dana 30. studenog 2021., stručne radnice Centra za socijalnu skrb Đurđevac održale su predavanje na temu „Zašto udomiteljstvo?“ s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina s naglaskom na pravo na život u zajednici.

Interes za navedeno predavanje pokazalo je više od 15 mještana. Predavanjem su zainteresirani građani dobili osnovna znanja vezana za definiciju udomiteljstva, zakonskih uvjeta za stjecanje dozvole za obavljanje udomiteljstva te druge važne informacije. Predavačice su naglasile kako na području Općine Kalinovac ne postoji niti jedna udomiteljska obitelj te su motivirale zainteresirane za isto. Zainteresirani su postavljali pitanja te su dobili odgovore na mogućnost biranja žele li biti udomitelji za djecu ili za odrasle, mogu li izraziti želju da ne dobivaju korisnike određenih karakteristika te što ako nakon nekog vremena žele smanjiti broj korisnika o kojima brinu.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

 

 

 

Skip to content