Predavanje „Zašto udomiteljstvo?“ održano u Kloštru Podravskom

Stručne radnice Centra za socijalnu skrb Đurđevac dana 21. prosinca 2021. godine održale su predavanje u Maloj dvorani Društvenog doma Općine Kloštar Podravski pod nazivom „Zašto udomiteljstvo?“, koje se održalo u sklopu projekta „Razvoj socijalnih usluga za snažniju obitelj i podršku mladima“, UP.02.2.2.12.0017. Cilj navedenog predavanja bio je podići svijest javnosti o udomiteljstvu kao alternativnom obliku skrbi.

Predavanju se odazvalo više od 27 osoba te su zainteresirani dobili osnovna znanja vezana za definiciju udomiteljstva, zakonskih uvjeta za stjecanje dozvole za obavljanje udomiteljstva te druge važne informacije. Stručne radnice su naglasile kako na području Općine postoji nekoliko dugogodišnjih udomitelja koji su iznijeli svoja iskustva i motivaciju za bavljenjem istim. Zainteresirani su nakon predavanja aktivno postavljali pitanja i pokazali interes.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac.

 

 

Skip to content