Sastanak projektnog tima i partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“

U srijedu, 17. veljače, 2021. godine u prostorijama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održan je sastanak projektnog tima i projektnih partnera u okviru provedbe projekta „Uspostava infrastrukture za pružanje socijalnih usluga Centra za socijalnu skrb Đurđevac“. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt vrijednosti 6.626.036,85 kuna u sklopu poziva „Unaprjeđivanje infrastrukture za pružanje socijalnih usluga u zajednici kao podrška procesu deinstitucionalizacije-druga faza“ potpisan je 14. kolovoza 2020. godine.

Uz predstavnike nositelja projekta Centra za socijalnu skrb Đurđevac te predstavnice PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije koje su imale ključnu ulogu u pripremi projektne prijave, a pružat će podršku i u provedbi projekta, sastanku su prisustvovali i predstavnici partnera u projektu – Centra za pružanje usluga u zajednici Svitanje i Koprivničko-križevačke županije.

Rravnatelj Centra za socijalnu skrb Đurđevac sudionike je upoznao s informacijom da je izrađena projektno-tehnička dokumentacija potrebna za gradnju, a 26. siječnja 2021. godine ishođena je i građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na adresi Gajeva 6 u Đurđevcu za pružanje usluge poludnevnog boravka te provođenje ostalih programa prevencije na đurđevačkom području. Iznio je svoja očekivanja u pogledu početka gradnje koja je planirana za mjesec kolovoz ove godine te troškove koji bi s PDV-om iznosili nešto više od 4,7 milijuna kuna. Novoizgrađeni objekt površine 170 m2  bio bi dvoetažni – na prvoj etaži predviđene su prostorije za pružanje usluga poludnevnog boravka za djecu školske dobi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, odnosno za usluge koje bi trebao pružati Centar za pružanje usluga u zajednici Svitanje, dok je na drugoj etaži planirano provođenje preventivnih aktivnosti i programa s ciljem osnaživanja obitelji u riziku, pružanje novih tretmanskih usluga rada s obiteljima i pojedincima, radu s udomiteljskim obiteljima u smislu podrške i razvoja mreže udomiteljstva, a sve s ciljem prevencije izdvajanja djece iz obitelji i institucionalizacije. U sklopu projekta predviđeno je i opremanje prostora, između ostalog i nabava specijalizirane opreme potrebne za pružanje tzv. izvaninstitucijskih usluga te nabava kombi putničkog vozila za prijevoz korisnika.

Na sastanku su se detaljnije analizirale projektne aktivnosti te su usuglašeni stavovi o dinamici njihove realizacije pri čemu je naglasak stavljen na provođenje postupaka nabave i promotivne aktivnosti. Dogovoren je i okvirni termin održavanja početne konferencije projekta.

 

 

 

 

 

 

„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

 

„Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Centra za socijalnu skrb Đurđevac”.

 

Objavljeno 18.02.2021. godine
Skip to content