Sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata vezanih za Obiteljski centar Koprivnica

U prostorijama Centra za socijalnu skrb Koprivnica u četvrtak 29. rujna 2022. održan je sastanak projektnih timova u okviru provedbe dvaju projekata kojih je nositelj ova ustanova, a vezani su za jačanje uloge Obiteljskog centra u Koprivnici u kojem građani već sada mogu dobiti odgovore na brojne izazove vezane za brak i roditeljstvo. Obiteljski centar još uvijek djeluje u prostorima koprivničkog Centra za socijalnu skrb na adresi Trg Eugena Kumičića 2 u Koprivnici no završetkom rekonstrukcije i opremanjem zgrade unutar Kampusa trebao bi preseliti u novi prostor. Rekonstrukciju i opremanje zgrade sastavni je dio projekta pod nazivom „Uspostava Podružnice obiteljskog centra Centra za socijalnu skrb Koprivnica kao podrška procesu deinstitucionalizacije“ vrijednosti 6.946.056,50 kuna, dok projekt pod nazivom „Obiteljski centar kao mjesto podrške“ vrijedan 2.986.637,92 kuna omogućuje financiranje troškova rada njegovih sedmero djelatnika/djelatnica, njihove edukacije, ali i radionica i edukacija za stanovnike s područja cijele županije jer je predviđen terenski rad i pokrivanje područja đurđevačke Podravine i Prigorja.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Danijel Rušak i predstojnica Podružnice Obiteljskog centra Silvija Čavić upoznali su sudionike kako radovi na novoj zgradi dobro napreduju, kako je zgrada stavljena pod krov, postavljena vanjska stolarija, izrađena glazure te iznutra ožbukana no kako će zbog okolnosti na koje je nemoguće utjecati rok za završetak radova ipak morati biti pomaknut za kraj ove godine. Upoznali su nazočne i kako su stavljena u funkciju tri automobila nabavljena u sklopu projekta. Predstojnica Čavić nazočne je upoznala s aktivnostima u sklopu drugog projekta, između ostalog i da je nedavno započela i edukacija za potencijalne za posvojitelje.

Na sastanku su sudjelovali ravnatelj đurđevačkog Centra za socijalnu skrb Daniel Rupić i njegovi suradnici Slavica Benko i Luka Karlovčan budući je njihova ustanova nositelj dvaju sličnih projekata usmjerenih na razvoj socijalnih usluga na đurđevačkom području, a također financiranih iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda. Također, sastanku je nazočila i Maja Blažek, pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Koprivničko-križevačke županije, partnera u sva četiri projekta. Članovi projektnih timova s njima su razmijenili iskustva, između ostalog i u rješavanju prepreka povezanih između ostalog i s brojnim izazovima koje sa sobom nosi provedba ovako složenih projekata.

S predstavnicom PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, Tamarom Pšeničnik, koja pruža stručnu pomoć u provedbi projekata, razmatrana su i određena administrativna pitanja vezana uz evidentiranje i izvještavanje te su analizirane i ostale projektne aktivnosti.

Izvor: pora.com.hr

 

Skip to content